Zelf je eigen sterrententje maken

Maak de tipi tent 2.0 met deze simpele DIY

Een tipi tent hoeft niet duur te zijn! Van bamboestokken en een leuk stofje maak je eenvoudig een geweldige tipi tent in de vorm van een ster. Ga snel aan de slag met onderstaand stappenplan en maak je eigen unieke sterrententje.

Benodigdheden

1

Stap 1

Zaag 10 bamboestokken netjes op maat. 120 cm is een mooie maat voor een peuter / kleuter. Wil je het sterrententje groter maken dan kan dat uiteraard ook, maar houd er rekening mee dat de stof dan uiteindelijk in verhouding ook breder moet zijn;-)

2

Stap 2

Bind met het jute touw de eerste 2 bamboestokken aan elkaar. Doe dit met de bamboestokken op elkaar, niet naast elkaar.

3

Stap 3

Bind nu ook bamboestokje 3 rechtsonder vast. Deze wijst nu schuin naar linksboven en valt over de andere bamboestok.

4

Stap 4

Bind bamboestokje 4 linksonder vast, zodat deze schuin naar rechtsboven wijst. De vorm van de ster is al bijna zichtbaar;-)

5

Stap 5

Met de laatste bamboestok maak je de ster af. Deze komt horizontaal te liggen en verbind de laatste 2 bamboestokken.

6

Stap 6

Bind nu alle kruispunten vast met jute touw voor extra stevigheid. Controleer of het goed vast zit en of de stokken niet gaan schuiven.

7

Stap 7

Volg nogmaals stap 1 t/m 6 en maak op dezelfde manier nog een ster. Het is handig om deze te maken bovenop de eerste ster, zodat je precies dezelfde vorm krijgt.

8

Stap 8

Vervolgens leg je de bamboe-ster op het door jouw gekozen stofje.

9

Stap 9

Knip met een stoffenschaar het tentdoek op maat. Dit doe je door precies langs alle buitenzijdes van de bamboe-ster te knippen.

10

Stap 10

Verzamel de 10 gordijnringen om de hoekpunten van het tentdoek vast te maken.

11

Stap 11

Schuif de gordijnringen om één van de bamboestokken op iedere punt. Klem vervolgens het tentdoek aan iedere hoek vast. Doe dit met beide bamboesterren.

12

Stap 12

Zet de twee bamboesterren met de punten tegen elkaar en verbind deze met jute touw.

13

Stap 13

De tipitent staat en is klaar. Je hebt je eigen unieke sterrententje, super! Ben je nog op zoek naar leuke stofjes of thema’s? Kijk dan snel hier voor meer inspiratie en bijpassende artikelen.

Leuke stofjes voor jouw unieke tipi tent